Krumpir salata

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Krumpir salata by Shutterstock Shutterstock
Svima dobro poznata salata koju jedemo u svim prilikama. Jednostavna je, ukusna i zasitna, a najčešće ju poslužujemo uz ribu ili mesna jela. U klasičnu salatu od krumpira stavljamo ocat, luk, sol, papar i ulje, a ovaj recept nudi nešto drugačiju i sočniju verziju dragog nam jela. Ovako pripremljena salata kremastija je zahvaljujući senfu.

Sastojci

Broj porcija
6
1 kgkrumpira (tvrđeg, žutog)
1 glavica ljubičastog luka srednje veličine
1 žličicasenfa
100 mlvode
1 žlicajabučnog octa
3 žlicesuncokretovog ulja
Svježe mljeveni papar po ukusu
½ žličicesoli
1 žlicasjeckanog peršina

Priprema

1 Skuhajte krumpir

Krumpir operite, stavite u lonac hladne vode i kuhajte 30-ak minuta. Kada se krumpir skuhao, kako biste ga lakše ogulili, ubacite ga u hladnu vodu. Kada se malo ohladi, ogulite ga i narežite na ploškice.


2 Sjedinite sve sastojke

Luk nasjeckajte, ubacite u zdjelu s krumpirom i izmiješajte. Dodajte senf, ulje, vodu i ocat, dobro izmiješajte i prelijte preko krumpira. Pažljivo izmiješajte i ostavite sat vremena kako bi se okusi proželi.


3 Poslužite

Nasjeckajte peršin, dodajte krumpiru, ako je potrebno još malo posolite i popaprite, izmiješajte i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.