Dobro očišćenog odojka obilno nasolite, kako izvana, tako i iznutra. Pritom sol dobro utrljajte u unutrašnjost odojka.
Ostavite da odojak odstoji jedan dan na hladnom mjestu, ali ne u zamrzivaču.
Slijedećeg dana odaberite veća drva, najbolje kesten ili grab, te zapalite vatru. Pustite da drva dobro izgore kako bi se stvorilo puno žara.
Postavite odojka na ražanj i polako ga okrećite, ručno ili pomoću malog motora za okretanje.
Važno je da odojak ne pečete direktno na otvorenom plamenu, već da vrući žar i toplina dolaze sa strane.
Tijekom pečenja dodavajte krupne komade drveta i lopatom rasporedite žar kako bi se odojak lagano pekao.
Nakon otprilike 3 sata pečenja, odojak bi trebao biti lijepo ispečen.
Ukoliko se na koži odojka formira mjehur, probijte ga vilicom. U zadnjih pola sata pečenja provjerite je li meso dovoljno pečeno tako što ćete ga probosti čačkalicom ili vilicom, posebno oko butina. Ako iz probodenih dijelova ne curi krv ili sukrvava tekućina, odojak je gotov.
Na samom kraju, pažljivo prelijte odojka pivom i pojačajte vatru kako bi meso dobilo lijepu crvenu boju.
Nakon toga, maknite odojka s vatre i ostavite ga da se malo ohladi kako se ne bi opekli prilikom skidanja s ražnja.
Kada je odojak dovoljno ohlađen, pažljivo ga skinite s ražnja i u usta stavite jabuku.