Piletina u mlijeku

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina u mlijeku by youtube
Piletina u mlijeku
Piletina u mlijeku

Sastojci

Broj porcija
8
1pile (1.5 kg)
Prstohvat soli
Prstohvat papra
60 gmaslaca ili maslinovog ulja
1šaka svježe kadulje (listići)
4 žlicelimunove korice, naribane na deblje trakice
10češnjeva češnjaka
570 mlpunomasnog mlijeka

Priprema

1 Pržite piletinu

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. U gusanoj posudi zagrijte maslac (ili maslinovo ulje). Piletinu dobro posolite i popaprite te ju popržite na maslacu (ili maslinovom ulju), okrećući ju kako bi se svugdje jednako ispržila. Pržite dok ne porumeni te sklonite s vatre.


2 Dodajte ostale sastojke

Dodajte ostatak sastojaka, zatim stavite u pećnicu.


3 Pecite

Pecite sat i pol vremena povremeno podlijevajući meso umakom od kuhanja. Posudu možete ubaciti u pećnicu otklopljenu ili ju možete djelomično poklopiti kako bi zadržali više vlage i tako dobili više umaka.


4 Poslužite

Prije posluživanja meso otkinite s kostiju i razdijelite na tanjure. Prelijte s mnogo umaka i poslužite uz pire krumpir i malo skuhanog špinata.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi