Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte. Ocijedite, stavite u zdjelu i zgnječite gnječilicom za krumpir (ili vilicom) kao da pravite pire. Dodajte jaje, parmezan, brašno, rastopljeni maslac i sol i papar po ukusu.
Sve sastojke dobro izmiješajte vilicom, a nakon nekog vremena možete i rukama. Umijesite tijesto i oblikujte kuglice koje ćete na pobrašnjenoj podlozi žlicom spljoštiti u krug.
Uzmite jedan komad tijesta te počnite slagati sastojke – preklopite jednu krišku špeka pa ju stavite na tijesto, dodajte nasjeckani sir, zatim još jednu preklopljenu krišku špeka. Poklopite drugim komadom tijesta, malo pobrašnite prste te utapkajte rubove kako biste pogačicu zatvorili. Ponovite postupak s preostalim sastojcima.
Na tavi zagrijte malo maslaca ili ulja, zatim dodajte pogačice i pržite ih na slabijoj do srednje jakoj vatri sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju.
Poslužite i uživajte!