Pogače sa špekom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pogače sa špekom by youtube
Pogače sa špekom
Donosimo vam recept za ukusne pogače punjene špekom i sirom. Potrebno je zamijesiti tijesto, oblikovati pogače, napuniti ih nadjevom, dobro zatvoriti rubove i kratko ih ispeći na tavi.

Sastojci

Broj porcija
8
650 gkrumpira
1jaje
50 gparmezana
220 gbrašna (pola glatko, pola oštro)
40 grastopljenog maslaca
100 gšpeka
100 gfontina sira (ili nekog drugog sira poput goude), narezanog na kockice
Sol po ukusu
Papar po ukusu
Ulje

Priprema

1 Pripremite krumpir

Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte. Ocijedite, stavite u zdjelu i zgnječite gnječilicom za krumpir (ili vilicom) kao da pravite pire. Dodajte jaje, parmezan, brašno, rastopljeni maslac i sol i papar po ukusu. 


2 Umijesite tijesto

Sve sastojke dobro izmiješajte vilicom, a nakon nekog vremena možete i rukama. Umijesite tijesto i oblikujte kuglice koje ćete na pobrašnjenoj podlozi žlicom spljoštiti u krug.  


3 Oblikujte

Uzmite jedan komad tijesta te počnite slagati sastojke – preklopite jednu krišku špeka pa ju stavite na tijesto, dodajte nasjeckani sir, zatim još jednu preklopljenu krišku špeka. Poklopite drugim komadom tijesta, malo pobrašnite prste te utapkajte rubove kako biste pogačicu zatvorili. Ponovite postupak s preostalim sastojcima. 


4 Ispecite

Na tavi zagrijte malo maslaca ili ulja, zatim dodajte pogačice i pržite ih na slabijoj do srednje jakoj vatri sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju.


5 Poslužite

Poslužite i uživajte!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.