Danski keksi

Vrijeme pripremePriprema
50min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Danski keksi
Danski keksi
Danski keksi

Sastojci

Broj porcija
6
100 gkokosa
250 gbrašna (1/4 oštro, ostalo glatko)
250 gmaslaca
100 ggustina
korica naranče
½ žličicepraška za pecivo
2vanilin šećera
100 gšećera u prahu
po potrebi koja kap vode

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U većoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke, dodajte maslac sobne temperature. Mijesite tijesto rukama sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Po potrebi ako se tijesto trga dodajte par kapi vode.


Gotovo tijesto oblikujte u loptu, omotajte prozirnom folijom te stavite u frižider na 10 minuta.


2 Oblikujte

Malo prohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu od 3-5mm. Izrezujte kalupima oblike te stavljajte na posudu za pečenje obloženu pek papirom.


3 Ispecite

Pecite na 180°C oko 15 minuta ili dok rubovi malo ne porumene.


Gotove kekse uvaljajte ili posipajte šećerom u prahu, a kako biste dobili pravi danski izgled prije pečenja svaki keks se može premazati s malo vode te posuti kristal šećerom.

ivana266

Ključne riječi