Quiche ili otvorena pita

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Quiche ili otvorena pita
Quiche ili otvorena pita
Quiche ili otvorena pita
Quiche ili otvorena pita

Quiche je tradicionalno jelo koje dolazi iz Francuske. Otvorena pita radi se od prhkog tijesta, dok se punjenje može kombinirati prema vlastitom ukusu. Uz jaja, tu može biti svega, od paprike, rajčica, luka, poriluka, brokule, tikvica.. pa tko voli može dodati i šunku, slaninu.. te svakako začiniti po želji!

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

250 goštrog brašna
1jaje
150 gmaslaca
1 prstohvatsoli
2 žlicehladne vode

Nadjev

2jaja
200 mlmlijeka ili vrhnja za kuhanje
sol, papar, sjeckani peršin
cherry rajčice (ja sam koristila žute i crvene)
2svježe paprike
2 žlicekiselog vrhnja

Priprema

1 Tijesto

Najprije u posudu stavite brašno, sol, maslac narezan na kockice, jaje i zamijesite tijesto koje se zatim stavlja u hladnjak (cca 45min-1h).


2 Nadjev

U međuvremenu pripremite sve sastojke za nadjev - narežite papriku, rajčice te zamutite jaja sa začinima (dodati i mlijeko ili vrhnje po ukusu).


3 Slaganje quichea

Nakon što je tijesto odstajalo, razvaljajte ga i stavite u okrugli kalup, usipajte jaja te poredajte ostale sastojke po želji.


4 Pečenje

Pecite na 180 stupnjeva, približno 45 minuta, dok ne porumeni.

lara18

Ključne riječi