Pečeni pastrnjak s orasima i medom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečeni pastrnjak s orasima i medom by Shutterstock Shutterstock

Ovaj ukusni prilog je kreirao slavni chef Marco Pierre White, britanski kuhar koji se proslavio svojim inovativnim i ukusnim receptima.

Sastojci

Broj porcija
6
6pastrnjaka
40 gpročišćenog maslaca (ili 30 ml biljnog ulja)
10polovica očišćenih oraha
2 žlicetekućeg meda
sol

Priprema

1Pripremite pastrnjak

Prvo zagrijte pećnicu na 180° C.


Pastrnjak ogulite i prepolovite po dužini. Ako imate sreće, svi će biti iste veličine, ali ako nisu, možete prvo početi s pečenjem većih, a manje dodati malo kasnije.


2Pecite pastrnjak

U pećnici zagrijte pročišćeni maslac ili ulje u limu za pečenje, pa na vruću masnoću poslažite pastrnjak. Pecite 30-40 minuta ili dok ne porumeni. S vremena na vrijeme pastrnjak možete podliti masnoćom u kojoj se peče, ali ih nemojte okretati.


3Pripremite orahe s medom

Kad je pastrnjak gotov, prebacite ga u posudu za posluživanje. Zatim u vreli lim za pečenje stavite polovice oraha, dodajte med i promiješajte.


Pastrnjak prelijte orasima u medu i svaki pospite s malo soli.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi