Zagrijte pećnicu na 200°C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
Stavite brašno i prašak za pecivo u zdjelu za miješanje i dodajte prstohvat soli.
Izvažite maslac, pa ga narežite na male komadiće prije dodavanja brašnu. Brašno i maslac mijesite i trljajte rukama dok se dobro ne izmiješaju i smjesa ne počne izgledati poput finih krušnih mrvica.
Naribajte sir i dodajte ga u brašno zajedno sa senfom. Opet rukama sve umiješajte.
Razbijte jaje u mjernu posudu pa u istu tu posudu ulijte mlijeko do razine od 160 ml.
Napravite udubinu u sredini mješavine brašna, zatim polako ulijevajte mlijeko dok ne dobijete mekano, ali čvrsto tijesto. Nemojte sve dodati odjednom, jer vam možda neće trebati svo mlijeko da dobijete pravu konzistenciju.
Zamijesite tijesto tako da bude lijepo i mekano, ali ne previše ljepljivo.
Lagano pospite brašnom radnu površinu. Razvaljajte ili tapkajte tijesto dok ne bude debljine oko 2 cm. Rezačem (ili čašom ako ga nemate) izrežite pogačice i stavite ih na lim za pečenje.
Vrhove pogačica premažite s malo mlijeka i pospite sitno naribanim sirom pa ih zapecite u pećnici na 10 do 15 minuta.
Najbolje ih je poslužiti tople s malo maslaca ili još sira!