U jednoj zdjeli bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a u drugoj pjenasto umutite žumanjke sa šećerom pa dodajte ulje.
Nakon ulja postupno (u dva puta) dodajte i brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom i naribanom čokoladom.
Zatim lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i dodajte naribanu koricu naranče.
Dobivenu smjesu izlijte u veliki lim obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 - 25 minuta na 180 stupnjeva.
Dok se biskvit peče, stavite kuhati 500 ml mlijeka. U ostatku mlijeka umutite šećer, brašno i gustin pa ukuhajte u uzavrelo mlijeko.
Kuhajte na laganoj vatri neprestano miješajući nekoliko minuta dok se ne zgusne i uzavre, pa sklonite s vatre i izlijte u neku posudu.
Dok je još toplo, dodajte svježe cijeđeni sok jedne velike (ili dvije male) naranče i sjedinite miješajući. Kada se ohladi, dodajte omekšali maslac.
S pečenog biskvita odstranite papir za pečenje, pa ga izrežite uz pomoć okruglih rezača za kolačiće, kalupa za krafne ili pak čaše. Ovisno o veličini lima za pečenje i rezača dobit ćete više ili manje okruglih biskvita.
Uzmite jedan takav biskvit i na njega obilno nanesite kremu pomoću šprica, slastičarske vrećice ili pak žlice, pa položite drugi okrugli biskvit na kremu i stavite u hladnjak na nekoliko sati.
Na pari otopite bijelu, odnosno crnu čokoladu za kuhanje s uljem i maslacem pa prelijte deserte i dodatno ih ukrasite po želji (npr. naribanom bijelom i/ili crnom čokoladom, komadićima narezane naranče).
Ostatke pečenog biskvita kao i ostatke kreme nemojte bacati već složite deserte u čaši. Sve sastojke već imate (samo biskvit još malo natrgajte).