Stavite brašno, šećer i sol u posudu. Mlijeko s kvascem stavite grijati, da bude tek mlako, nikako vruće.
Izmutite jaje u mlijeku.
Dosipajte u brašno i polako mijesite tijesto. Po potrebi dodajte još tople vode. Umijesite tijesto, ostavite na toplom da naraste.
Salo sameljite na mašini za mljeti meso. Pobrašnite radnu površinu i na nju istresite tijesto.
Razvaljajte tijesto i mažite salo do pola tijesta po dužini, pa preklopite. Ponavljajte postupak dok se sve salo ne potroši.
Kada se svo salo potroši, ostavite tijesto 10-20 minuta da se odmori.
Nakon toga valjajte tijesto na željenu debljinu, ali imajte na umu da će još narasti tokom pečenja.
Režite u kvadrate i na sredinu svake kocke stavite malo pekmeza od šljiva, šipka, miješanog voća.
Preklopite u trokut i savijte rubove prema donjoj strani.
Pecite u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta na 200°C.