Maslac i šećere sjedinite u laganu i prozračnu kremu. Dodajte maslac od kikirikija, jaje i vaniliju. Miksajte dok se sastojci ne sjedine. Postepeno dodajte sodu bikarbonu, sol i brašno te nastavite miksati dok se sastojci ne povežu.
Dobivenu smjesu stavite u hladnjak na 30-ak minuta (ili preko noći).
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Izgrabite otprilike 1 ½ žlicu smjese i spljoštite ju. Na sredinu stavite jednu malu čokoladicu te ju omotajte ostatkom smjese. Oblikujte u lopticu i uvaljajte u šećer. Stavite na lagano namašćeni lim za pečenje. Ponovite postupak s preostalom smjesom i čokoladicama.
Ubacite u pećnicu i pecite 9 do 10 minuta, ne duže. Ostavite da se ohladi.
U manju posudu stavite komadiće čokolade i malo maslaca, ubacite u mikrovalnu i rastopite miješajući svakih 30-ak sekundi. Izmiješajte do glatke smjese, zatim vilicom prošarajte kekse. Ostavite da se čokolada stisne i poslužite.