Baron kolač

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Baron kolač
Probajte ga i uvjerite se da su čokolada i maline savršeni par.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

6bjelanjaka
160 gšećera
40 gkakaa
40 gglatkog brašna

Krema od čokolade

6žumanjaka
75 gšećera
100 gtamne čokolade
130 gmaslaca

Krema od malina

800 gmalina
10 žlicašećera
4 žlicegustina

Glazura

200 gtamne čokolade
6 žlicašećera
50 mlmlijeka
30 gmaslaca

Priprema

1 Biskvit

Za pripremu ovog kolača treba ispeći dvije zasebne kore (tako je najbolje jer će ispasti tanke i ravnomjerno debele), za svaku od njih upotrijebit ćete polovinu navedenih sastojaka za biskvit.


Dakle, miksajte bjelanjke, dodajte šećer pa miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg.


U smjesu zatim ručno umiješajte kakao i glatko brašno.


Podijelite smjesu na dva dijela, pa svaki biskvit pecite oko 20 minuta na 180°C u limu za pečenje cca 20x26 cm.


Dok se biskviti hlade, pripremite dvije kreme - čokoladnu i voćnu.


2 Krema od čokolade

Za kremu od čokolade, istučene žumanjke sa šećerom kuhajte na pari oko 20 minuta.


Dodajte zatim čokoladu i miješajte dok se ne otopi, te dodajte i maslac.


3 Krema od malina

Maline, šećer i gustin pomiješajte i kuhajte dok se ne zgusne.


4 Glazura i slaganje

Kolač se slaže tako da se na podlogu stavi jedan biskvit, preko njega krema od čokolade, zatim krema s malinama, pa drugi biskvit, krema od čokolade, krema s malinama i na kraju čokoladna glazura.


Za čokoladnu glazuru otopite tamnu čokoladu sa šećerom mlijekom i maslacem te prelijte preko kolača.


Čokoladnu glazuru treba pripremati tek kad je sve drugo gotovo i kad je kolač već složen i donekle ohlađen.


Prije posluživanja kolač dobro ohladite, najbolje preko noći.

Grozdana Robinic
Grozdana Robinic

Ključne riječi