Kuglof s grožđicama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Kuglof s grožđicama by Shutterstock Shutterstock

Vrlo jednostavan kuglof s jogurtom od kojeg je posebno sočan, s dodatkom grožđica namočenih u rumu.

Sastojci

Broj porcija
12
4jaja
150 gšećera
1 žlicaribane limunove korice
1 vrećicapraška za pecivo
250 mltekućeg jogurta
130 mlulja
300 gglatkog brašna
50 ggrožđica
30 mlruma

Priprema

1Sjedinite sastojke

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Grožđice namočite u rumu.


Umutite jaja i šećer. Miješajte dok ne dobijete laganu i prozračnu smjesu. Dodajte i ostale sastojke, izmiksajte.


Umiješajte grožđice s rumom.


2Pripremite kalup za kuglof

Kalup za kuglof malo namastite i posipajte brašnom. Ulijte smjesu.


3Pecite

Ubacite u pećnicu i pecite 45 do 50 minuta.


5Poslužite

Ostavite kratko da se ohladi, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi