Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite kalup za torte promjera 28 cm papirom za pečenje i lagano namastite.
Prosijte brašno, prašak za pecivo i kakao.
Mikserom umutite tri jaja sa šećerom dok ne dobijete pjenastu i blijedo žutu smjesu. Dodajte ulje i sve još malo izmiksajte, a zatim naizmjence i uz miješanje dodajte mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo te mlijeko. Miksajte kako bi dobili jednoličnu smjesu.
Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 20 – 25 minuta.
Postupak ponovite još dva puta kako bi ukupno dobili tri kore.
Natrgajte bijelu i crnu čokoladu, prelijte slatkim vrhnjem i na laganoj vatri miješajte dok se čokolada ne otopi i smjesa postane glatka.
Pred kraj dodajte na kockice narezan maslac. Miješajte dok se maslac ne otopi, a smjesa postane glatka i sjajna.
Ostavite kremu da malo odstoji kako bi se stisnula.
Uz miješanje zakuhajte šećer i vodu i kuhajte 4 – 5 minuta.
Ugrijte mlijeko i u njemu rastopite 1 žlicu kakaa.
Dodajte mlijeko i kakao u vodu sa šećerom i nastavite kuhati na laganoj vatri 2 – 3 minute, odnosno dok se sve lijepo ne poveže.
Prvu koru stavite na pladanj te je premažite s malo pripremljenog sirupa. Sirup je najbolje kapati malo po malo jer će se tako bolje upiti.
Zatim koru premažite trećinom pripremljene kreme i ravnomjerno je rasporedite po cijelom biskvitu.
Na to dodajte drugu koru i ponovite postupak s preostalom količinom sirupa i kreme.
Nakon što ste složili sve tri kore i kremu, cijelu tortu premažite s preostalom kremom.
Ukrasite tortu po želji i ostavite je da se na nekoliko sati ohladi u hladnjaku prije serviranja.