Nevjerojatno čokoladna torta

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 25min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Nevjerojatno čokoladna torta by Shutterstock Shutterstock

Ova čokoladna torta sa dvije vrste čokolade, bijelom i tamnom, osvojit će svačije srce. Ukrasite je po želji i uživajte u svakom zalogaju.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit x3

3jaja
6 žlicašećera
3 žliceulja
3 žlicemlijeka
3 žlicekakaa u prahu
3 žliceglatkog brašna
0,5 paketićapraška za pecivo

Krema

300 gbijele čokolade za kuhanje
300 gčokolade za kuhanje
500 mlvrhnja za šlag
130 gmaslaca

Sirup

300 mlvode
7 žlicašećera
100 mltoplog mlijeka
1 žlicakakaa

Priprema

1Pripremite 3 biskvita

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite kalup za torte promjera 28 cm papirom za pečenje i lagano namastite.


Prosijte brašno, prašak za pecivo i kakao.


Mikserom umutite tri jaja sa šećerom dok ne dobijete pjenastu i blijedo žutu smjesu. Dodajte ulje i sve još malo izmiksajte, a zatim naizmjence i uz miješanje dodajte mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo te mlijeko. Miksajte kako bi dobili jednoličnu smjesu.


Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 20 – 25 minuta.


Postupak ponovite još dva puta kako bi ukupno dobili tri kore.


2Pripremite kremu

Natrgajte bijelu i crnu čokoladu, prelijte slatkim vrhnjem i na laganoj vatri miješajte dok se čokolada ne otopi i smjesa postane glatka.


Pred kraj dodajte na kockice narezan maslac. Miješajte dok se maslac ne otopi, a smjesa postane glatka i sjajna.


Ostavite kremu da malo odstoji kako bi se stisnula.


3Pripremite sirup

Uz miješanje zakuhajte šećer i vodu i kuhajte 4 – 5 minuta.


Ugrijte mlijeko i u njemu rastopite 1 žlicu kakaa.


Dodajte mlijeko i kakao u vodu sa šećerom i nastavite kuhati na laganoj vatri 2 – 3 minute, odnosno dok se sve lijepo ne poveže.


4Slaganje torte

Prvu koru stavite na pladanj te je premažite s malo pripremljenog sirupa. Sirup je najbolje kapati malo po malo jer će se tako bolje upiti.


Zatim koru premažite trećinom pripremljene kreme i ravnomjerno je rasporedite po cijelom biskvitu.


Na to dodajte drugu koru i ponovite postupak s preostalom količinom sirupa i kreme.


Nakon što ste složili sve tri kore i kremu, cijelu tortu premažite s preostalom kremom.


5Ohladite

Ukrasite tortu po želji i ostavite je da se na nekoliko sati ohladi u hladnjaku prije serviranja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi