Zapečeni njoki s gljivama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečeni njoki s gljivama
Gljive su namirnica kojoj ne treba puno da se pretvore u ukusno jelo – dodajte im njoke, luk i začine, ubacite u pećnicu i imat ćete savršen prilog ili bezmesno glavno jelo.

Sastojci

Broj porcija
4
450 gmiješanih gljiva
2 glaviceljutike
450 gnjoka
3 žlicemaslinovog ulja
½ žličicesoli
¼ žličicesvježe mljevenog papra
1 žličicasušenog timijana

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Rešetku namjestite u sredinu pećnice koju ćete zagrijati na 200 stupnjeva.


2 Sjedinite sastojke

Nasjeckajte gljive i ljutiku te ih stavite u lim za pečenje. Dodajte i njoke, prelijte sve s tri žlice maslinovog ulja, posolite, popaprite te izmiješajte. Rasporedite po limu.


3 Pecite

Pecite 10-ak minuta, zatim izvadite iz pećnice, izmiješajte i pecite još 10 minuta. Njoki bi trebali nabubriti, a povrće bi trebalo omekšati. Ako želite nadjenite listićima timijana. 

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
322 kcal
Proteini
7.6 g
Masnoće
11.7 g
Ugljikohidrati
47.4 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.