Buhtlice sa sirom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Buhtlice sa sirom by Shutterstock Shutterstock
Donosimo vam recept za slane buhtle s posipom od parmezana koje su savršena zamjena kruhu. Upotpunit će krem juhu ili varivo, no jednako su ukusne ako se jedu i same.

Sastojci

Broj porcija
16
240 mlpunomasnog mlijeka
120 mltople vode
7 gsuhog kvasca
50 gšećera
55 gmaslaca, plus 2 žlice za premazivanje
2jaja, lagano umućena
420 gglatkog brašna
1 žličicasoli
90 gfino naribanog parmezana

Priprema

1 Aktivirajte kvasac

U manjoj posudi zagrijte mlijeko dok ne počne krčkati. Sklonite s vatre, umiješajte maslac i šećer te ostavite da se ohladi. U međuvremenu otopite kvasac u toploj vodi te ostavite 15-ak minuta da odstoji dok se ne zapjeni.


2 Zamijesite tijesto

Na mikser pričvrstite nastavak za tijesto te sjedinite smjesu s mlijekom, jaja, kvasac, sol i pola brašna (210 g). Miješajte na slabijoj brzini te postepeno dodavajte ostatak brašna. Miješajte dok se ne počne stvarati glatka lopta. Druga mogućnost je da sve sastojke izmiješate mikserom i zamijesite tijesto rukama.


3 Ostavite tijesto da naraste

Tijesto prebacite u namašćenu posudu, prekrijte plastičnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom te ostavite otprilike sat vremena na toplome da naraste.


4 Oblikujte buhtlice

Lagano pobrašnite radnu površinu. Razdijelite tijesto na 16 komada i oblikujte ih u buhtlice koje ćete poslagati u namašćeni kalup dimenzija 23 x 33 cm. Ponovno prekrijte te ostavite pola sata na toplome da još malo narastu.


5 Ispecite buhtlice

Zagrijte pećnicu na 176 stupnjeva. Premažite buhtlice otopljenim maslacem i pospite parmezanom. Pecite 20-ak minuta dok na vrhovima ne poprime lijepu zlatno smeđu boju.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.