Naopaka torta sa smokvama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Naopaka torta sa smokvama by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
12
2jaja
200 gšećera
300 gglatkog brašna
1prašak za pecivo
180 gkiselog vrhnja
150 mlulja
naribana korica limuna
1 prstohvatsoli
250 gsmokvi

Priprema

1Pjenasto izmiksajte jaja i šećer

Jaja izmiksajte sa obje vrste šećera i prstohvatom soli dok ne postanu svijetla i pjenasta.


2Dodajte kiselo vrhnje i ulje

U smjesu šećera i jaja naizmjence dodajte vrhnje i ulje, dobro izradite mikserom da se sastojci povežu.


3Dodajte brašno i ostale sastojke

Na kraju umiješajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i naribanu koricu jednog limuna.


4Pripremite kalup za pečenje i ulijte tijesto

Dno okruglog kalupa za pečenje posipajte s 50 g šećera, na njega posložite polovice smokvi i prekrijte tijestom.


5Ispecite kolač

Kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 40 minuta.


Ostavite ga da se ohladi u kalupu pa ga okrenite na tanjur za posluživanje.

Ana Korenic

Ključne riječi