Svinjski kotleti Jamieja Olivera

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjski kotleti Jamieja Olivera

Jamie Oliver ima super način za pripremu sočnih svinjskih odrezaka. Kupio je one s kostima i kožom, no vi možete koristiti i one, kako ih trgovci popularno nazivaju - jednominutne. U nastavku saznajte kako to radi Jamie.

Sastojci

Broj porcija
4
4veća kotleta
4 režnjačešnjaka
svježi ružmarin
svježa kadulja
sol, papar
1 žlicacrvenog vinskog octa
3 žlicemaslinovog ulja

Priprema

1 Pripremite meso

Stavite svinjske odreske, kožom prema dolje, na dasku za rezanje. Oštrim nožem pažljivo prođite po rubu kotleta, skinite kožu i ostavite tanki sloj svinjske masti na kotletu ako ste kupili kotlete s kosti i kožom. Ostavite sa strane, trebat će vam za hrskavi element.


2 Marinirajte

Za pripremu marinade naberite i sitno nasjeckajte listove ružmarina i veći dio listova kadulje, a zatim dlanom lagano zgnječite neoguljene režnjeve češnjaka. Stavite u zdjelu i pomiješajte s 1 žlicom crvenog vinskog octa i 3 žlice maslinovog ulja.


Utrljajte marinadu u svinjske kotlete, zatim poklopite i ostavite da se mariniraju u hladnjaku najmanje 30 minuta, a najbolje preko noći.


3 Pecite na tavi

Kada ste spremni za pečenje svinjskih kotleta, narežite svinjsku kožu na komade debljine 1 cm i stavite u veliku tavu na srednje jaku vatru.


Pržite to, povremeno miješajući, 10-ak minuta dok ne postane zlatna i hrskava. Izvaditi iz posude i ocijediti na kuhinjskom papiru. Oštrim nožem lagano zarežite svinjsku mast na kotletima.


Ponovno stavite tavu na srednje jaku vatru, zatim hvataljkama držite kotlete masnom stranom prema dolje u tavi i pržite ih od 3 do 4 minute, dok se masnoća ne počne otapati.


Položite kotlete ravno u tavu, ubacite i češnjak i pecite ih 7 minuta, okrećući svaku minutu i podlijevajući sokom iz tave, dok ne porumene i ispeku se.


Izvadite svinjetinu na dasku da odmori pa jedite uz koji god prilog vam je najdraži.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi