Povrtna juha od slanutka s parmezanom, ružmarinom i limunom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Povrtna juha od slanutka s parmezanom, ružmarinom i limunom
Ova šarena juha krcata je slanutkom i povrćem, a i jednostavna za pripremiti. Potrebno je sve sastojke ubaciti u lonac i pričekati da dovoljno omekšaju. Ono što stvarno čini ovu juhu posebnom je mješavina ružmarina, parmezana, limunove korice i papra koju dodajete na kraju pripreme.

Sastojci

Broj porcija
6
1 cijeliklinčić
½ glaviceluka
450 gsuhog slanutka (namočen preko noći i ocijeđen)
1 grančicaružmarina
1 žličicafino nasjeckanog ružmarina
3 češnjaprotisnutog češnjaka
1lovorov list, sušeni
5 žlicaekstra djevičanskog maslinovog ulja
Sol, po ukusu
1manja kora parmezana
50 gsvježe naribanog parmezana
200 gsjeckane rajčice svježa ili konzervirana
1mrkva, nasjeckana na kolutiće
2stabljike celera,nasjeckane
Naribana korica jednog limuna, po ukusu
¼ žličicepapra
1,2 lvode

Priprema

1 Zakuhajte juhu

Klinčić stavite u luk pa luk stavite u lonac zajedno sa slanutkom, grančicom ružmarina, češnjakom, lovorom, maslinovim uljem, soli i koricom sira. Dodajte 1,2 litre vode i pustite da zakuha na jakoj vatri. Smanjite vatru, poklopite i krčkajte otprilike sat vremena ili dok slanutak ne omekša.


2 Kuhajte juhu

Dodajte rajčice, mrkvu i celer, na pola poklopite i krčkajte oko 25 minuta dok povrće ne omekša. Dok se juha krčka, u manjoj posudi pomiješajte sjeckani ružmarin, naribani parmezan, limunovu koricu i papar.


3 Poslužite

Začinite juhu po ukusu i rasporedite u zdjelice te pospite mješavinom od parmezana. 

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
471 kcal
Proteini
21 g
Masnoće
20 g
Ugljikohidrati
55 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.