Povrtna juha od slanutka s parmezanom, ružmarinom i limunom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Povrtna juha od slanutka s parmezanom, ružmarinom i limunom
Ova šarena juha krcata je slanutkom i povrćem, a i jednostavna za pripremiti. Potrebno je sve sastojke ubaciti u lonac i pričekati da dovoljno omekšaju. Ono što stvarno čini ovu juhu posebnom je mješavina ružmarina, parmezana, limunove korice i papra koju dodajete na kraju pripreme.

Sastojci

Broj porcija
6
1 cijeliklinčić
½ glaviceluka
450 gsuhog slanutka (namočen preko noći i ocijeđen)
1 grančicaružmarina
1 žličicafino nasjeckanog ružmarina
3 češnjaprotisnutog češnjaka
1lovorov list, sušeni
5 žlicaekstra djevičanskog maslinovog ulja
Sol, po ukusu
1manja kora parmezana
50 gsvježe naribanog parmezana
200 gsjeckane rajčice svježa ili konzervirana
1mrkva, nasjeckana na kolutiće
2stabljike celera,nasjeckane
¼ žličicepapra
1,2 lvode

Priprema

1 Zakuhajte juhu

Klinčić stavite u luk pa luk stavite u lonac zajedno sa slanutkom, grančicom ružmarina, češnjakom, lovorom, maslinovim uljem, soli i koricom sira. Dodajte 1,2 litre vode i pustite da zakuha na jakoj vatri. Smanjite vatru, poklopite i krčkajte otprilike sat vremena ili dok slanutak ne omekša.


2 Kuhajte juhu

Dodajte rajčice, mrkvu i celer, na pola poklopite i krčkajte oko 25 minuta dok povrće ne omekša. Dok se juha krčka, u manjoj posudi pomiješajte sjeckani ružmarin, naribani parmezan, limunovu koricu i papar.


3 Poslužite

Začinite juhu po ukusu i rasporedite u zdjelice te pospite mješavinom od parmezana. 

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
471 kcal
Proteini
21 g
Masnoće
20 g
Ugljikohidrati
55 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.