Rösti od batata s hren-vrhnje umakom i salatom od špinata, parmezana i oraha

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Rösti od batata s hren-vrhnje umakom i salatom od špinata, parmezana i oraha
Rösti od batata s hren-vrhnje umakom i salatom od špinata, parmezana i oraha
Rösti od batata s hren-vrhnje umakom i salatom od špinata, parmezana i oraha

U domaćoj kuhinji krumpir je uobičajeni prilog glavnim jelima, najčešće mesu. Pomalo je i podcijenjen, a prati ga i (zao) glas da deblja. No ova povoljna i mnogima na prvi pogled neugledna namirnica, ima i svoju drugu stranu – osim što je više od 75% njegova sastava voda, priroda ga je podarila nizom vitamina i minerala. Preporučamo da u svoju kuhinju uvrstite i njegovog tzv. bratića batata jer je izvrstan izvor vitamina A i vlakana. Batat ili slatki krumpir zbog neutralnosti okusa - koji se lako obogati pravim začinima - začas postaje zvijezda stola i glavno jelo o kojemu će se dugo pričati. Donosimo hit recept gotov za svega pola sata, zahvaljujući 100 % prirodnim Kotányi začinskim mješavinama 'Quick & Easy', bez aditiva i konzervansa.

Sastojci

Broj porcija
4

Sastojci za četiri porcije

500 gbatata
luka
35 gkrušnih mrvica
Ulje za pečenje

Umak

200 gkiselog vrhnja
1 žlicamajoneze
1 žlicahrena
Kotányi morska sol i crni papar, po ukusu

Salata

30 glistića parmezana
50 goraha
30 mlmaslinovog ulja
sok pola limuna
senfa
soli
Prstohvat Kotányi crnog papra

Priprema

1Pripremite batat

Batat ogulite, operite i naribajte na ribež. Ocijedite ga pomoću krpe ili gaze i prebacite u zdjelu. Naribajte luk i dodajte ga u zdjelu s batatom. Ubacite jaja i krušne mrvice te začinite Kotányi Quick&Easy mješavinom začina za krumpir, dobro promiješajte.


2Ispecite röstije

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte 2-3 žlice ulja te žlicu smjese od batata. Lagano pritisnite smjesu kako bi dobili oblik pljeskavice. Pecite 4-6 röstija u turi, ovisno o veličini tave. Nakon 4 minute okrenite rösti i pecite još 4 minute. Ponovite s ostatkom smjese. Pečene röstije vadite na pladanj obložen papirnatim ubrusom.


3Pripremite umak i salatu

Dok se röstiji peku pripremite umak i salatu. Sjedinite sve sastojke za umak u zdjelici. Za salatu operite baby špinat i prebacite u zdjelu. U staklenku dodajte ulje, sok limuna, senf, sol i papar, zatvorite staklenku i protresite. Dodajte parmezan i orahe u zdjelicu sa špinatom te prelijte pripremljenim dresingom.


4Poslužite

Poslužite pečene röstije uz pripremljeni umak i salatu.

PROMO
Kotányi
Kotányi

Ključne riječi