U posudi srednje veličine sjedinite med, maslac i smeđi šećer. Zakuhajte na srednje jakoj vatri pa sklonite sa štednjaka. Dodajte pahuljice i lagano miješajte dok se sastojci ne sjedine. Smjesu ravnomjerno utisnite u kalup za pite promjera 23 cm i ostavite da se hladi.
U posudi srednje veličine sjedinite maslac od kikirikija, 120 ml čokoladni preljev i med. Zagrijte i miješajte na slaboj vatri dok smjesa ne postane glatka. Prelijte preko ohlađene podloge i zagladite špatulom. Stavite u zamrzivač na 2 do 3 sata da se stisne.
Sladoled ostavite 10-ak minuta da malčice omekša pa ga ravnomjerno razmažite po piti. Stavite u zamrzivač na 4 sata ili najbolje preko noći.
Pitu pospite s polovicom kikirikija pa zagrijte 230 ml čokoladnog preljeva i prošarajte ga preko pite. Ponovno pospite pitu ostatkom kikirikija i, ako ju nećete odmah poslužiti, stavite u zamrzivač. Prije posluživanja, pitu ostavite kratko (10-ak minuta) na sobnoj temperaturi da omekša.
(po porciji)