Sjedinite brašno, kvasac, maslac, vanilin šećer i limun šećer, šećer, rum i mlijeko. Izmiješajte pa dodajte jaje i dobro umijesite meko tijesto koje vam se ne bi trebalo lijepiti. Prekrijte krpom i ostavite na toplom pola sata do 45 minuta kako bi tijesto naraslo.
Nakon što je tijesto naraslo, premijesite ga nekoliko minuta, zatim podijelite na 12 jednakih dijelova. Svaki dio oblikujte u manji krug (poput tanjurića za kavu) te napunite pekmezom od marelice ili nadjevom po želji.
Kako ih punite, tako ih zatvarajte i oblikujte u buhtle. Lim za pečenje premažite maslacem te u njega slažite buhtle spojenom stranom prema dolje. Ponovno prekrijte krpom i ostavite sat vremena da još malo narastu.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, ubacite buhtle i pecite ih 25 do 30 minuta dok ne porumene.
Izvadite iz pećnice i ostavite barem 20 minuta da malo ohlade. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu i poslužite.