Buhtle

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Buhtle by youtube
Buhtle
Ne postoji osoba koja ne voli mekano dizano tijesto punjeno domaćim pekmezom ili čokoladnim namazom. Za ovaj jednostavan recept sigurno sve sastojke imate kod kuće. Pripremite buhtle i uživajte uz čaj ili kakao.

Sastojci

Broj porcija
12
600 gglatkog brašna
200 mlmlakog mlijeka
20 gsvježeg kvasca
100 grastopljenog maslaca
1 žlicavanilin šećera
1 žlicalimun šećera
Prstohvat soli
2 žlicešećera
20 mlruma
1jaje
300 gpekmeza od marelice

Priprema

1 Sjedinite sastojke

Sjedinite brašno, kvasac, maslac, vanilin šećer i limun šećer, šećer, rum i mlijeko. Izmiješajte pa dodajte jaje i dobro umijesite meko tijesto koje vam se ne bi trebalo lijepiti. Prekrijte krpom i ostavite na toplom pola sata do 45 minuta kako bi tijesto naraslo.


2 Oblikujte

Nakon što je tijesto naraslo, premijesite ga nekoliko minuta, zatim podijelite na 12 jednakih dijelova. Svaki dio oblikujte u manji krug (poput tanjurića za kavu) te napunite pekmezom od marelice ili nadjevom po želji.


3 Napunite

Kako ih punite, tako ih zatvarajte i oblikujte u buhtle. Lim za pečenje premažite maslacem te u njega slažite buhtle spojenom stranom prema dolje. Ponovno prekrijte krpom i ostavite sat vremena da još malo narastu. 


4 Pecite

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, ubacite buhtle i pecite ih 25 do 30 minuta dok ne porumene. 


5 Poslužite

Izvadite iz pećnice i ostavite barem 20 minuta da malo ohlade. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.