U tavi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja, dodajte kobasicu, prstohvat soli i papra te kratko popržite – otprilike 10 minuta. Poprženu kobasicu iz tave prebacite u zdjelu, ostavite da se malo ohladi, zatim dodajte nasjeckani sir, izmiješajte i ostavite sa strane.
U kipućoj slanoj vodi skuhajte krumpir. Trebali biste ga kuhati 40-ak minuta, zatim ocijediti i zgnječiti gnječilicom za krumpir ili vilicom. Dodajte jaje, brašno, sol, papar i parmezan, izmiješajte, zatim ručno umijesite. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Okrugli pekač promjera 22 cm obložite papirom za pečenje, a možete ga namastiti i posipati krušnim mrvicama. Uzmite dvije trećine tijesta i utisnite ga prstima u pripremljeni pekač. Dodajte smjesu s kobasicom i sirom, zatim preko nje natrgajte preostalo tijesto dok ne prekrijete cijelu površinu.
Premažite rastopljenim maslacem, posipajte parmezanom, krušnim mrvicama i svježim ružmarinom. Ubacite u pećnicu i pecite 40-ak minuta dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Poslužite.