Pastirska pita na talijanski

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Pastirska pita na talijanski by Shutterstock Shutterstock
Mljeveno meso smo zamjenili kobasicama i dobili ručak po svačijem guštu. Poslužite uz salatu po izboru.

Sastojci

Broj porcija
6
650 gkrumpira
300 g kobasice po izboru, nasjeckana na kockice
180 ggoude ili edamera, narezanog na kockice
160 goštrog brašna
1jaje
40 gparmezana
2 žliceekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 grastopljenog maslaca
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Krušne mrvice, po potrebi
Ružmarin, po ukusu

Priprema

1 Pržite kobasicu

U tavi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja, dodajte kobasicu, prstohvat soli i papra te kratko popržite – otprilike 10 minuta. Poprženu kobasicu iz tave prebacite u zdjelu, ostavite da se malo ohladi, zatim dodajte nasjeckani sir, izmiješajte i ostavite sa strane. 


2 Sjedinite sastojke

U kipućoj slanoj vodi skuhajte krumpir. Trebali biste ga kuhati 40-ak minuta, zatim ocijediti i zgnječiti gnječilicom za krumpir ili vilicom. Dodajte jaje, brašno, sol, papar i parmezan, izmiješajte, zatim ručno umijesite. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.



3 Pripremite pekač

Okrugli pekač promjera 22 cm obložite papirom za pečenje, a možete ga namastiti i posipati krušnim mrvicama. Uzmite dvije trećine tijesta i utisnite ga prstima u pripremljeni pekač. Dodajte smjesu s kobasicom i sirom, zatim preko nje natrgajte preostalo tijesto dok ne prekrijete cijelu površinu. 


4 Ispecite

Premažite rastopljenim maslacem, posipajte parmezanom, krušnim mrvicama i svježim ružmarinom. Ubacite u pećnicu i pecite 40-ak minuta dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Poslužite.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi