Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Obložite dva lima papirom za pečenje. Pobrašnite čistu radnu površinu te razvaljajte lisnato tijesto u dva pravokutnika dimenzija otprilike 25 x 35 cm, a debljine otprilike 3 mm. Razvaljano tijesto prebacite na pripremljene limove za pečenje, zatim u hladnjak na 15-ak minuta.
Izvadite tijesto iz hladnjaka te jedan komad premažite žumanjkom, pospite sa soli i paprom, zatim i sjemenkama maka. Premažite i drugi komad tijesta žumanjkom te ga stavite preko prvog. Lagano pritisnite kako bi mak ostao unutra. Vratite tijesto u hladnjak na još 15 minuta.
Ponovno izvadite tijesto iz hladnjaka te ga premažite preostalim žumanjkom. Koristeći kotačić za rezanje pizze ili nož, razrežite tijesto na trakice dužine otprilike 25 cm i širine otprilike 6 mm. Uhvatite trakicu u sredini te ju zavrnite s obje strane dok ne bude čvrsto zamotana. Postupak ponovite s preostalim trakicama.
Pecite 12 minuta dok zafrkanci ne poprime zlatno smeđu boju. Prebacite ih na rešetku da se u potpunosti ohlade. Čuvajte ih do tjedan dana u hermetički zatvorenoj posudi.