Banane ogulite i izrežite na kolutiće debljine otprilike 6 mm.
Pladanj ili manji lim za pečenje obložite papirom za pečenje (moguće da će vam trebati dva manja pladnja ili lima). Na jedan kolutić banane stavite otprilike pola žličice maslaca od kikirikija te preklopite drugim kolutićem. Ponavljajte postupak dok ne dobijete 30-ak zalogajčića koje ćete slagati na pripremljeni lim. Stavite u zamrzivač na otprilike sat vremena.
U mikrovalnoj otopite kokosovo ulje i čokoladu. Zagrijavajte jednu minutu, izvadite van i izmiješajte, zatim zagrijavajte u intervalima od 30 sekundi dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Ovo vam ne bi trebalo trajati više od dvije minute.
Nakon što ste otopili čokoladu, izvadite jedan pladanj iz zamrzivača. Zalogajčiće do pola umačite u otopljenu čokoladu. Možete umakati i cijele zalogajčiće, ali će vam u tom slučaju trebati veća količina čokoladnih kapi.
Čokoladne zalogajčiće vratite nazad u zamrzivač kako bi se čokolada stisnula te izvadite drugi pladanj i ponovite postupak. Neka vam oba pladnja s čokoladnim zalogajčićima budu u zamrzivaču 15-ak minuta.
Nakon 15-ak minuta možete uživati u pripremljenim zalogajčićima ili ih možete staviti u posudu i vratiti u zamrzivač. Tako ih možete čuvati jedan do dva mjeseca. Ako zalogajčiće čuvate duže vrijeme u hladnjaku, bit će dosta tvrdi pa ih prije konzumiranja ostavite 5 minuta da malo popuste.
(po porciji)