Punjeni pečeni batat

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjeni pečeni batat by Shutterstock Shutterstock
Samo pet sastojaka i 40-ak minuta potrebno vam je za savršeno hranjiv i ukusan ručak.

Sastojci

Broj porcija
4
4 batatasrednje veličine
500 gmljevenog pilećeg mesa
500 gmeksičkog umaka
400 gcrvenog graha
1 stabljikakorijandera

Priprema

Priprema

1 Ispecite batate

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Batat (s korom) skuhajte u kipućoj vodi. Kuhajte 20-ak minuta dok ne omekša. Batate prerežite po dužini na pola, ali nemojte skroz do kraja, već ih samo nježno rastvorite i poslažite na lim za pečenje. Pecite ih 15 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.


2 Ispecite piletinu

U međuvremenu, na srednje jakoj vatri, zagrijte tavu. Ubacite mljeveno meso i miješajte drvenom kuhačom kako biste razbili eventualne grudice. Pržite meso 5 minuta. Otprilike 80 g umaka sačuvajte, a ostatak dodajte mesu, uključujući i grah te 80 ml vode. Kuhajte, povremeno miješajući, 5 minuta dok se smjesa ne lagano ne zgusne.


3 Poslužite

Batate napunite gotovim umakom s mesom te ih poškropite ostatkom meksičkog umaka.


Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
557 kcal
Proteini
38 g
Masnoće
9 g
Ugljikohidrati
76 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.