Kruh od crnog piva

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh od crnog piva
Ovo je Irski tradicionalni kruh koji se sprema na selima diljem Irske te za tradicionalni ručak za praznik Svetog Patrika. Poslužuje se uz krem juhu ili pečenu šunku u medu s gorušicom, a odličan je i kao doručak s nezaobilaznim irskim maslacem (butterom) i đemom. Težina crnog piva i slatkoća smeđeg šećera nikoga neće ostaviti ravnodušnim pa će komentari gostiju biti baš suprotni ovom jednostavnom receptu. Jednostavno WOOOW!

Sastojci

Broj porcija
4
430 gintegralnog brašna
1 žlica + 1 žličicapraška za pecivo
½ žličicesoli
80 gzobenih pahuljica, za kruh
80 gsmeđeg šećera
350 mlGuinnessa ili nekog drugog crnog piva
40 gzobenih pahuljica, za posipanje

Priprema

1. Pomiješajte sastojke

U posudi pomiješati sve suhe sastojke te dodati 350 ml Guinnessa ili nekog drugog crnog piva.


2. Izlijte smjesu u kalup

Dobro pomiješati smjesu te je naliti u nauljeni kalup za kruh veličine 30 x 13 cm.


3. Ispecite kruh

Smjesu poravnati pa posuti sa cca 40 g zobenih pahuljica i peći 45 minuta na 180 C (Vent).

Napomena

Poslužite još topli kruh uz namaz po izboru.
Kuhajmo Zajedno
Kuhajmo Zajedno
Zaljubljenik u kuhanje i dobar zalogaj. Samo slijedite trag mrvica...

Ključne riječi