Čokoladna Mileram torta

Vrijeme pripremePriprema
29min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
58min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 27min
Čokoladna Mileram torta
Ako volite Mileram tortu u originalnoj verziji, onda ćete njenu čokoladnu izvedenicu jednostavno obožavati. Koja vam je draža? 😍 https://www.youtube.com/watch?v=o2ZpnsD4e18

Sastojci

Broj porcija
20
TIJESTO - DOUGH
- 150g brašna - flour
- 50g šećera - sugar
- 1 vanilin šećer - vanilla sugar
- 50g maslaca - butter
- pola praška za pecivo - baking powder
- 2 jaja - eggs
- 2 žlice kakaa - cocoa powder
KREMA - FILLING
- 300ml mlijeka - milk
- 2 pudinga od čokolade - chocolate pudding powder
- 120g šećera - sugar
- 400g milerama - sour cream
DODATNO:
- 250g smrznutog voća - frozen fruit
- 1 preljev za torte - cake topping

Priprema

TIJESTO - DOUGH
Pomiješati brašno, prašak za pecivo, kakao, šećer i vanilin šećer.
Smjesi dodajte maslac sobne temperature i razmućena jaja.
Ako vam je tijesto premekano, slobodno dodajte još brašna.
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
KREMA - FILLING
U srednji lonac stavite mlijeko, šećer i puding.
Od početka kuhajte zajedno dok se ne zgusne.
U vreli puding dodajte mileram i dobro promiješajte.
Razvaljajte tijesto i utisnite ga u kalup od 20 centimetara.
Ako nije savršeno, nema veze, pokrpajte jer se to na prhkom tijestu ne primijeti. :)
Na tijesto izlijte smjesu s mileramom.
Na smjesu stavite voće po želji. Ja sam koristila 250 grama smrznutog šumskog voća.
Pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena.
Malo pripazite jer su nam pećnice različite i dužina pečenja varira. :)
Torta će biti sva drhtava, ali to tako mora biti.
Ostavite da se ohladi i prelijte preljevom za torte koji pripremite prema uputama s vrećice.
Dobro ohladite, ukrasite po želji i ništa drugo nego - uživajte. 🤗
https://www.youtube.com/watch?v=o2ZpnsD4e18
....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)