Starinske mačje oči

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
19min
Ukupno vrijemeUkupno
29min
Starinske mačje oči
Rolada koja mi je obilježila djetinjstvo, iako me tada ovaj kolač podsjećao na dalekozor kako sam ga i zvala - jako često se pravio. Svaka rolada je po meni iznenađenje, jer ne znate kakav će biti presjek, svaka iznenadi. Recite mi je li vas presjek ovog kolača podsjeća na mačje oči ili na dalekozor? 🙈 https://www.youtube.com/watch?v=MDWToSLOL_E

Sastojci

Broj porcija
28
BISKVIT - SPONGE (promjer lima 40 puta 32 centimentra)
- 6 jaja - eggs
- 5 žlica šećera - sugar
- 2 žlice brašna - flour
- 2 žlice kakaa - cocoa powder
- pola vrećice praška za pecivo - baking powder
KREMA - FILLING
- 3 jaja - eggs
- 120g šećera - sugar
- 2 vrećice vanilin šećera - vanilla sugar
- 200g čokolade - chocolate
- 150g margarina/maslaca - butter
+ 3-4 banane

Priprema

BISKVIT:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
Posebno izmiksati bjelanjke i ostaviti sa strane.
Žumanjke miksati sa šećerom pa dodati pomiješano brašno, prašak za pecivo i kakao i dobro izmiksati.
Smjesi sa žumanjcima dodati izmiksane bjelanjke i promiješati lagano špatulom.
Smjesu izliti u lim (40 sa 32) i peći na 180 stupnjeva 15ak minuta.
Vrući biskvit umotati u čistu kuhinjsku krpu.
KREMA:
Izmiksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom i smjesu prebaciti na posudu i kuhati na pari oko 10 minuta miješajući.
U vruću kremu dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi.
Kremu ohladiti i nakon hlađenja dodati izmiksani margarin ili maslac.
Roladu odmotati i s 2/3 kreme premazati.
Sa svake strane rolade poslagati (što ravnije) banane i svaku stranu zamotati do pola.
Okrenuti roladu tako da zamotana strane bude okrenuta prema dolje i premazati ostatkom kreme.
Ohladiti preko noći. :)
https://www.youtube.com/watch?v=MDWToSLOL_E
....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)