Sjeckana pita

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
Sjeckana pita
Sjeckana pita
Sjeckana pita
Često se desi da u hladnjaku imam kore za pitu ili lisnato tijesto i ovakve pite zbog toga jako često pravim. Pogotovo kad malo zahladi - ovakva hrana baš nekako vraća u bezbrižne dane djetinjstva. https://www.youtube.com/watch?v=6dDzsh0pkpE

Sastojci

Broj porcija
9
- 500g kora za pite - phyllo pastry
- 3 jaja - eggs
- 200g jogurta - yogurt
- 400g svježeg sira - fresh cheese
- 70ml ulja - oil
- 100ml mlijeka - milk
- žličica soli - salt
- 150g šunke - ham

Priprema

Kore za pitu nasjeckati na trakice.
Pomiješati jaja, ulje, mlijeko, jogurt i svježi sir te dobro promiješati.
U pripremljenu smjesu dodati nasjeckane kore i pustiti da se one natope te dobro promiješati.
Na kraju dodati nasjeckanu šunku i dobro promiješati.
Smjesu izliti u nauljeni kalup i peći na 180 stupnjeva oko dvadeset minuta. (Dok ne porumeni).
Ostaviti pitu da se ohladi (ako ste taj tip osobe - ja nisam 🙈 ).
Poslužiti s jogurtom, kajmakom ili svježim sirom.
https://www.youtube.com/watch?v=6dDzsh0pkpE
....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)