Za kremu u vatrostalnoj posudi sjedinite limunovu koricu, sok, šećer i jaja te dobro umutite. Dodajte maslac i stavite iznad lonca s proključalom vodom. Kuhajte 5 minuta, cijelo vrijeme miješajući dok se smjesa ne zgusne u kremu. Prelijte u zdjelu i prekrijte plastičnom folijom da se ne stvori korica. Stavite na najmanje sat vremena u hladnjak da se ohladi.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 23 cm namastite jednom žlicom maslaca i pobrašnite jednom žlicom brašna.
Izmiksajte preostali maslac i 150 g šećera. Miksajte dok krema ne postane lagana i prozračna. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U posebnoj posudi istucite jaja dok se počnu pjeniti. Pazite da ne pretjerate jer će kolač ispasti pretvrd. U smjesu s maslacem dodajte jaja i bademe i sve dobro izmiješajte.
U pripremljeni kalup izlijte smjesu. Oko ruba smjese, stavljajte ravnomjerno, žlicu po žlicu (8 žlica) kreme od limuna. 3 do 4 žlice stavite u sredinu smjese. Ostatak kreme možete čuvati u hladnjaku. Kolač posipajte tostiranim bademima.
Pecite 40-ak minuta dok kolač ne porumeni. Kako biste provjerili je li kolač gotov, zabodite čačkalicu; ako izađe čista, kolač je spreman. Ostavite 10 minuta na rešetci da se u potpunosti ohladi.
Po želji sjedinite tučeno vrhnje i liker od badema te ga poslužite uz kolač.
(po porciji)