Bakine Jadro oblatne

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
Bakine Jadro oblatne
Bakine Jadro oblatne
Oblatne po uzoru na omiljene napolitanke po bakinom receptu.

Sastojci

Broj porcija
30
ČAŠA od 200ml
3 čaše šećera - sugar
1 čaša mlijeka - milk
1 čaša ulja - oil
250g margarina - butter
2 čaše mlijeka u prahu - powdered milk
200g tamne čokolade - dark chocolate
200g bijele čokolade - white chocolate
5 listova oblatni - waffer sheets

Priprema

Do vrenja kuhamo šećer, mlijeko i ulje, sklonemo s vatre i umiješamo maslac ili margarin dok se ne otopi, vratimo na vatru opet do vrenja.
Maknemo s vatre i dodajemo mlijeko u prahu.
Smjesu podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati tamnu čokoladu.
U drugi dio dodati bijelu čokoladu.
Filovati redom:
oblatna - tamni fil - oblatna - bijeli fil - oblatna - tamni fil - oblatna - bijeli fil - oblatna
Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se hladi.
Drugi dan rezati skalpelom.
https://www.youtube.com/watch?v=00njdjbXdk4
....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)