Priprema
Zagrijte mlijeko i dodajte maslac, zagrijavajte lagano dok se maslac ne otopi.
U drugu posudu stavite kvasac i šećere, zagrijano mlijeko s maslacem, ulje, korice limuna i naranče, malo ruma (aroma) i žličicu soli.
Miksajte jaja i dodajte kiselo vrhnje – promiješajte i dodajte smjesu s kvascem.
Na kraju umiješajte brašno i zamijesite tijesto. Utrošila sam kilu brašna, ali pripremite si više brašna kada tijesto budemo morali premijesiti.
Tijesto pokrijte prozirnom folijom ili krpom i ostavite da se diže sat vremena.
Kad se tijesto diglo, premijesite ga i ostavite još jednom sat - sat i pol da se diže
Od ove smjese se dobiju dvije velike pince, ja sam srednje i dobila četiri, a vi napravite veličinu kakvu želite.
Prije pečenja premazati sa žumanjcima (od bjelanjaka napravite Pavlovu-puslice, nikako ne bacati) i posuti izmrvljenim šećerom (usitnila sam šećer u kocki).
Peći sat vremena na 160 stupnjeva, a kada vidite da se pinca zapekla prekrijte ju folijom i pecite do kraja.
Možete ju zamrznuti do Uskrsa-zamotate ju u prozirnu foliju, stavite u plastičnu vrećicu i u zamrzivač.
https://www.youtube.com/watch?v=xeXBMPrxQbw