Priprema
Ogulite naranče i kriške usitnite mikserom da dobijete sok od naranče, koru ostavite sa strane.
Jaja dobro umutite sa šećerom i maslacem dok ne dobijete pjenastu smjesu, dodajte sok od 1 naranče i dobro promiješajte. U zdjeli pomiješajte brašno, pecilni prašak i prstohvat soli, pa sve to umiješajte u prethodnu smjesu. Zagrijte pećnicu pa kalup 22x32 namažite sa maslacem, dodajte malo brašna i smjesu ulijte u kalup, pecite 35 minuta na 180 stupnjeva C.
U međuvremenu napravite čokoladnu kremu: zagrijavajte slatko vrhnje sa čokoladom i miješajte dok se čokolada ne otopi u glatku smjesu, dodajte sok od naranče.
Pečeni biskvit izbockajte sa vilicom i dok je još topao prelijte prvo sa sokom od naranče, a nakon toga sa čokoladnom kremom. Krema je dosta rijetka, ali će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti. Kada se krema stegne kolač možete ukrasiti sa trakicama od kore naranče.
Kore od naranče narežite na tanke trakice, prokuhajte u vodi sa šećerom 20 minuta, gotove korice istresite na papir posut šećerom i pustite da se osuše.
Kolač je jednako dobar ako naranče zamijenite sa mandarinama.