Humus sa salatom od crne leće

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Humus sa salatom od crne leće
Ovo je savršen doručak, večera, međuobrok, ma jednostavno savršena kombinacija i točka!

Sastojci

Broj porcija
4

Humus

1konzerva slanutka
2 žlicetahini paste
2 žlicemaslinovog ulja
Tekućina iz konzerve slanutka
Češnjak, po ukusu
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu

Salata od crne leće

150 gbeluga (crne) leće
1srednji luk ili poriluk
1srednja mrkva
Češnjak, po ukusu
Maslinovo ulje, po ukusu
Aceto balsamico, po ukusu
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu

Priprema

Humus

1


U blenderu ili multipraktiku izmiksati sve sastojke do homogene smjese (češnjak se može i prije usitniti). Ako je pregusta smjesa i ne može se miksati dodati tekućine iz konzerve (malo po malo da ne bude prerijetko).

Salata od crne leće

2

Crna leća se prokuha 15 minuta (bitno da se ne raskuha i raspadne).

Luk ili poriluk narezati na tanke trakice, a mrkvu naribati na sitni ribež.


3

Crnu leću malo isprati da se prije ohladi i dodati u posudu s lukom i mrkvom. Začiniti po želji s maslinovim uljem, aceto balsamicom, soli i paprom.