Meso operite i posušite papirnatim ručnicima. Kožu zarežite oštrim nožem na kockice dimenzija otprilike 2 x 2 cm, režite plitko bez da zarežete i meso.
U većoj i dubljoj posudi sjedinite 240 ml soja umak, šećer, češnjak i mladi luk. Stavite svinjetinu u marinadu, okrenite par puta, prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 1 sat.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Stavite 2 žlice maslinovog ulja na lim za pečenje te na njega stavite marinirano meso okrenuto kožom prema gore. Prelijte ga s ostatkom maslinovog ulja i stavite u pećnicu na 2 sata.
Dok se meso peče pripremite krumpir i papriku. Ako koristite mladi krumpir, koru mu nije potrebno guliti samo ga dobro operite i narežite na četvrtine.
U veći lonac stavite vodu, prstohvat soli i pričekajte da zavrije. Ubacite krumpir i kuhajte ga 10 minuta.
Papriku operite, očistite i narežite na trakice. Nakon 10 minuta krumpir ocijedite.
U manjoj posudi pomiješajte smeđi šećer, med i 30 ml soja umaka pa ostavite sa strane.
Nakon 2 sata pečenja izvadite meso iz pećnice i pojačajte temperaturu na 220 stupnjeva.
Meso izvadite na tanjur, a krumpir i papriku prebacite na lim za pečenje i okrenite par puta kako bi se masnoća ravnomjerno rasporedila. Začinite sa soli i paprom po ukusu. Napravite mjesta u sredini pa vratite meso.
Pripremljeni umak prelijte preko mesa i stavite u pećnicu na 30 minuta ili dok meso ne dobije zlatnu i hrskavu koricu.
Izvadite iz pećnice i ostavite meso da odmori 10 minuta prije rezanja. Meso narežite i servirajte s pečenim krumpirom i paprikom.