Kladdkaka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Kladdkaka by youtube
Kladdkaka
Kladdkaka je Švedski čokoladni kolač te će vam za njegovu pripremu biti potrebno samo 20 minuta i sedam sastojaka koje već sigurno imate u kuhinji. Za izradu će vam biti potreban okrugli kalup, a unutrašnjost kolača trebala bi ispasti mekana i sočna.

Sastojci

Broj porcija
8
100 g maslaca
2jaja
4 žlicekakaa
90 gglatkog brašna
240 gšećera
½ žličicesoli
1 žličicavanilin šećera

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200°C, odnosno 180°C ukoliko imate ventilacijsku pećnicu.


2Umutite jaja i šećer

U većoj zdjeli umutite jaja sa šećerom, te uz konstantno miješanje ulijte rastopljeni maslac.


3Dodajte suhe sastojke

Dodajte suhe sastojke: kakao, brašno, sol i vanilin šećer.


4Pecite

Ulijte smjesu u namašćen i kakaom posipan kalup promjera 23 cm te pecite 10-15 minuta, ovisno o pećnici.


5Poslužite

Poslužite toplo ili ohlađeno, posipano šećerom u prahu po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.