Sve sastojke za podlogu stavite u posudu i umijesite u tijesto. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje i rasporedite tijesto kao podlogu. Pecite na 160 stupnjeva 10 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi dok pripremate nadjev.
Odvojite jaja za nadjev. U posudu stavite sve sastojke osim bjelanjka i miksajte ručnim mikserom. Istucite bjelanjke dok ne postanu čvrsti i dodajte u nadjev.
Zatim ulijte nadjev u kalup.
Pecite na 175 stupnjeva oko 60 minuta. Ostavite da se kolač ohladi.
Tortu izrežite na približno 8-10 jednakih dijelova. U svaki komad stavite štapić za sladoled. Ako je rub torte pretvrd, poželjno je nožem prethodno izrezati mali utor.
Sve komade torte stavite u zamrzivač i hladite najmanje 3 sata.
Nakon najmanje tri sata hlađenja otopite bijelu čokoladu na pari pa je ulijte u usku čašu ili posudu. Komad torte od sira trebao bi se moći u potpunosti uroniti u čašu. Izvadite komadić torte iz zamrzivača, a zatim ga umočite u bijelu čokoladu i stavite na rešetku. Zbog razlike u temperaturi, čokolada se počinje vrlo brzo stvrdnjavati, zato je važno da radite brzo. Sami odaberite kojim dodacima želite ukrasiti komade torte. To ponavljate sa svim komadićima torte od sira. Za različite boje možete u polovicu bijele čokolade dodati prehrambenu boju ili koristite tamnu čokoladu .
Sad ih samo treba poslužiti. Gotovo!