Rajčice oguliti i narezati na male komadiće (ja očistim i špice, a rajčicu je najlakše oguliti ako je malo zarežete sa strana i stavite kratko u vruću vodu). Mrkvu narezati na male kockice. Kapulu nasjeckati. Češnjak usitniti. Peršin nasjeckati na sitno.
U lonac staviti maslinovo ulje i ostaviti da se zagrije na srednjoj temperaturi. Dodati mrkvu, kapulu i malo soli. Pirjati dok ne omekša (10-ak minuta). Dodati rajčicu i pirjati 2-3 minute.
Dodati mahune, sol, papar, vegetu i slatku crvenu papriku i dobro promiješati (začine stavljam od oka, bolje ne pretjerati nego kasnije probati i nadodati ako treba). Poklopiti i pirjati 5 minuta.
Dodati vodu da prekrije mahune i ostaviti da se kuha oko 30 minuta. Ako bude potrebno dodati još vode. Na samom kraju kuhanja dodati sitno nasjeckan peršin. Promiješati i maknuti s ploče.