Priprema
Pomiješajte brašno i sol te dodajte maslac. Razmrvite maslac u brašnu dok vam smjesa ne počne nalikovati krušnim mrvicama. Dodajte šećer i jaje te umijesite tijesto. Bitno je da ga mijesite kratko kako bi ostalo prhko kad se ispeče. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Razvaljajte tijesto na dimenzije 20*25 cm te ga prebacite na lim za pečenje obložen pek papirom. (Ukoliko želite dekoraciju odrežite 1/4 tijesta i stavite sa strane.) Jagode narežite na manje komade te ih rasporedite po tijestu, ali ostavite 2 cm praznog ruba. Posipajte sa šećerom te preklopite rub koji nema nadjev. Od ostatka tijesta napravite dekoracije po želji i rasporedite ih po vrhu. Bjelanjak lagano razmutite i premažite tijesto.
Pecite 20-25 minuta, odnosno dok tijesto ne bude zlatne boje.
Poslužite toplo (uz sladoled od vanilije je isto top) ili ohlađeno ako ste karakter.