Priprema
Za podlogu smrvite medenjake i pomješajte s otopljenim maslacem. Utisnite u kalup promjera 18 cm.Pecite oko 7 minuta na 180°C, ivadite i ostavite 5 min da se malo ohladi.
Krema: Miksajte 1/3 sira sa šećerom i polovicom kiselog i slatkog vrhnja. Kad je pjenasto dodajte ostatak sira i vrhnja. U homogenu smjesu dodajte gustin, sok od naranče te jedno po jedno jaje miksajući lagano. Na kraju umješajte koricu naranče.
Sirnatu smjesu ostavite oko 10 minuta da odstoji te izlijte na prohlađenu podlogu. U pećnicu stavite pleh napunjen s vrelom vodom do pola, te u njega stavite kalup sa cheesecakeom koji ste prije tog omotali ALU folijom.
Pecite na 180°C oko 50 minuta.Vidjet ćete kad se gore pojavi smeđa korica, iako će torta i dalje biti lagano drhtava. Ostavite da se hladi u lagano otvorenoj pećnici.Izvadite iz pećnice kad se ona ohladi te prođite nožem po rubu da ne dođe do pucanja.
Za preljev na pari otopite bijelu čokoladu u koju ste dodali prstohvat cimeta. Umiješajte je lagano u istučeno slatko vrhnje. Namažite preko torte.
NAPOMENE: Svi sastojci trebaju biti sobne temperature. Izmiksanu cheesecake smjesu ostavljamo da isplivaju eventualni mjehurići zraka.
Cheesecake dobro ohladite prije posluživanja.