Topli sendviči s cvjetačom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Topli sendviči s cvjetačom by Shutterstock Shutterstock
Za ovaj ukusan sendvič s cvjetačom prvo ispecite začinjenu cvjetaču, složite sendviče te ih zapecite par minuta. Možete dodati nadjev po želji.

Sastojci

Broj porcija
8
60 mlmaslinovog ulja
2 češnjačešnjaka, nasjeckana
1 žličicasoli
½ žličicesvježe mljevenog papra
1 glavicacvjetače srednje veličine, narezana na kriške debljine oko 1.5cm (po mogućnosti narezanih na polovice da dobijete 8 kriški)
80 gzlatnih grožđica
60 mlbijelog vina (po želji)
30 gpistacija u ljusci
8 šnita kruha od kiselog tijesta (sourdough bread)
110 gcomte ili manchego sira (8 kriški), dobre zamjene su i emmentaler, parmezan ili čak Pecorino romano
2 žlicesjeckanog peršina

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite lim za pečenje papirom.


2 Izmiješajte

U posudi srednje veličine sjedinite ulje, češnjak, sol i papar. Dodajte kriške cvjetače i izmiješajte.


3 Pecite

Rasporedite kriške cvjetače u pripremljeni lim za pečenje i pecite 25 minuta, okrenite ih pa pecite još 10 do 20 minuta dok ne budu pečene i mekane. Ostavite sa strane da se ohlade, ali ostavite pećnicu da radi. 


4 Namočite grožđice

U međuvremenu u manjoj posudi namočite grožđice 10-ak minuta pa ih procijedite. 


5 Tostirajte pistacije

U manjoj tavi tostirajte pistacije (na suho ili s vrlo malo ulja). Ostavite na papirnatom ručniku da se ohlade pa ih grubo nasjeckajte. 


6 Složite na lim za pečenje

Na lim za pečenje složite šnite kruha pa ih nadjenite cvjetačom, pospite pistacijama, grožđicama i sirom. 


7 Pecite

Pecite 7 do 10 minuta dok se sir ne otopi. 


8 Poslužite

Sendviče pospite peršinom i poslužite odmah.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.