Zapečeni pire krumpir

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečeni pire krumpir by Shutterstock Shutterstock
Za one dane kada ste sve, samo ne klasično raspoloženi, ovaj je krumpir izvrsna alternativa običnom pireu.

Sastojci

Broj porcija
10
9većih krumpira (oko 1,8 kg), oguljenih, nasjeckanih
450 gmrkve, nasjeckane na komadiće od 1 cm
8 komadamladog luka, nasjeckanog
110 gmaslaca
250 gkiselog vrhnja
1½ žličicesoli
⅛ žličicepapra
85 gnaribanog polutvrdog sira

Priprema

1 Skuhajte krumpir i mrkvu

U gusanoj posudi, u kipućoj vodi skuhajte krumpir i mrkvu. Procijedite i prebacite u drugu posudu pa zgnječite gnječilicom.


2 Pirjajte

U tavi zagrijte maslac pa propirjajte luk dok ne omekša. Dodajte ga krumpiru i mrkvi. Ubacite kiselo vrhnje, sol i papar te miješajte dok se sve ne sjedini.


3 Pecite

Prebacite u namašćeni kalup dimenzija 33 x 23 cm pa pospite sirom. Pecite 30 do 40 minuta na 180 stupnjeva.

Napomena

Ovaj krumpir (nepečeni) možete i smrznuti. Prekrijte folijom i smrznite, a kada ga budete odmrzavali, ostavite ga u hladnjaku preko noći pa ga izvadite 30 minuta prije pečenja. Zagrijte pećnicu i pecite prema uputama.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
370 kcal
Proteini
9 g
Masnoće
13 g
Ugljikohidrati
55 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.