Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Pekač dimenzija 25 x 33 cm malo namastite i obložite papirom za pečenje. Skuhajte kavu (ako ju koristite) i natrgajte čokoladu za kuhanje. U manju posudu dodajte natrganu čokoladu, skuhanu kavu (ili vodu) i rastopite na štednjaku na pari ili u mikrovalnoj. Izmiješajte i ostavite da se ohladi.
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka te žumanjke u većoj posudi izmiksajte u svijetlu i pjenastu smjesu. Miješajući postepeno dodajte šećer, zatim polagano dodajte i smjesu s čokoladom. U drugu posudu, u kojoj su bjelanjci, dodajte i malo soli, zatim ih istucite u čvrsti snijeg kojeg ćete pažljivo, zatim, umiješati u smjesu sa žumanjcima i čokoladom.
Smjesu prebacite u pripremljeni kalup, zagladite površinu i ubacite u pećnicu. Pecite 15 minuta, zatim izvadite iz pećnice i prekrijte biskvit vlažnom krpom i ostavite da odstoji 10-ak minuta.
Nakon 10 minuta, biskvit posipajte jednom žlicom kakaa, izvadite iz pekača, zatim ponovno pokrijte krpom i ostavite još malo, nakon čega ćete ponovno posipati biskvit ostatkom kakaa i zarolati ga u vlažnu krpu. Ostavite sa strane i pripremite nadjev.
Napravite nadjev tako da vrhnje za šlag sjedinite sa šećerom i ekstraktom vanilije. Miksajte dok ne dobijete čvrsti šlag. Nakon što ste napravili nadjev, razmotajte biskvit i premažite ga, zarolajte i malo stisnite.
Napravite čokoladnu glazuru tako da zagrijete vrhnje za šlag i prelijete ga preko natrgane čokolade, zatim dobro izmiješate i nastavite miješati dok ne dobijete glatku smjesu. Roladu prelijte pripremljenom glazurom.