Pileći ujušak

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći ujušak
Bila zima, bilo ljeto, juhica uvijek godi.

Sastojci

Broj porcija
6
400 gpilećeg zabatka
1 glavicaluka
2mrkve
100 gkorijena celera
100 gsmrznutog graška
2 žličicesjeckanog peršina
1jaje
1 žlica + 1½ žličicegriza

Priprema

U loncu zagrijte malo ulje te popržite sitno nasjeckani luk. Kad poprimi zlatnožutu boju dodajte meso i prodinstajte par minuta.
Zatim pridodajte mrkvu na kolutiće i sitno sjeckani celer, zalijte s 1,5 l vodom, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 40 minuta.
U međuvremenu u zdjelici istucite jedno jaje pa dodajte griz, malo soli i vode po potrebi. Smjesa ne smije biti pregusta (dovoljno je malo gušće no za palačinke)jer će griz pokupiti tekućinu, a na ovaj način će noklice ostati mekane nakon što smjesa odstoji.
Sad je vrijeme da juhi dodamo grašak i začinimo je po želji uz dodatak peršina. A nakon 10 minuta i noklice koje spuštamo žlicom u juhu. Pustimo još 5 minuta da se sve kuha i ugasimo.
nina32

Ključne riječi