Najbolji pečeni krumpir

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Najbolji pečeni krumpir by Shutterstock Shutterstock
Poprilično jednostavan recept koji zahtijeva samo krumpir, ulje i sol. Rezultat ovakve pripreme je nešto između krumpira pečenih u pećnici i prženih krumpira.

Sastojci

Broj porcija
2
4crvena krumpira veličine otprilike 4 do 5 cm
Maslinovo ulje
Sol po ukusu

Priprema

1 Prerežite krumpire

Prerežite krumpire na pola te još prepolovite svaku od polovica. Krumpire složite odrezanom stranom prema dolje.


2 Pržite

U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Zagrijano ulje u tankom sloju posolite. Polovice krumpira poslažite na posoljeno ulje tako da polovice ostavite jednu uz drugu tako da izgleda kao da je samo jedna. Pržite na srednje jakoj vatri 10 do 12 minuta. Polovice bi trebale dobiti finu smeđu boju, ako su lagano zlatne, nastavite ih pržiti još koju minutu.


3 Poslužite

Kada su krumpiri smeđi, skroz smanjite vatru i tavu poklopite. Pecite ih tako 20-ak minuta i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.