Nutella pizza s jagodama

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Nutella pizza s jagodama
Iako smo navikli na slanu verziju pizze, mi imamo recept za savršen pizza desert. Mekano dizano tijesto nadjeveno bananama, jagodama i naravno - Nutellom.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

1 žličicasuhog kvasca
¼ žličicešećera
180 mltople vode
½ žličicesoli
210 gbrašna

Nadjev

1manja banana, narezana na kolutiće
2 žlicesjeckanih badema
150 gNutelle
Napomena: Koristite voće (borovnice, maline, breskve) i namaz (Lino Lada, kikiriki maslac, krem sir) po želji.

Priprema

Tijesto

1 Zamijesite tijesto

Zagrijte pećnicu na 260 stupnjeva.

U posudi sjedinite toplu vodu, šećer i kvasac te ostavite da 10-ak minuta da odstoji. Dodajte sol, ulje i dovoljno brašna da napravite mekano tijesto. Na pobrašnjenoj podlozi nekoliko puta zamijesite dok ne dobijete mekano i glatko tijesto.


2 Ispecite tijesto

Tijesto ostavite pet minuta da odmori pa ga podijelite na pola. Svaku polovicu izvaljajte u krug promjera otprilike 28 do 30 cm. Tijesto prebacite na kamen za pečenje (ako imate) ili na lim za pečenje, izbodite vilicom te pecite na 260 stupnjeva, 8 do 10 minuta dok ne porumeni.

Nadjev

3 Nadjenite pizze

Obje pizze nadjenite nasjeckanim bananama, jagodama i bademima. Nutellu zagrijte u staklenoj posudi u mikrovalnoj i prelijte jednako preko obje pizze. Kako biste lakše prelili ili poškropili pizze, Nutellu možete staviti u plastičnu vrećicu za hranu pa malo odrezati kut.


4 Poslužite

Ako želite pospite šećerom u prahu i poslužite odmah.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
229 kcal
Masnoće
7 g
Ugljikohidrati
37 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.