Babka

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Babka by youtube
Babka
Babka
Babka je slatki kruh koji se tradicionalno služi na Uskrs u Poljskoj i drugim zemljama Srednje i Istočne Europe. Babka može biti različitih okusa poput vanilije, limuna ili čokolade, a preporučuje se poslužiti uz šalicu vruće kave.

Sastojci

Broj porcija
6
500 gglatkog brašna
8žumanjaka
50 gsvježeg kvasca
200 gotopljenog maslaca
150 gšećera
180 mltoplog mlijeka
100 g kandirane korice naranče
Masnoća (za premazati kalup)
Krušne mrvice

Priprema

1Aktivirajte kvasac

U manjoj posudi pomiješajte 65 g glatkog brašna, žlicu šećera, kvasac i mlijeko. Ostavite na toplome mjestu kako bi se kvasac aktivirao i kako bi smjesa narasla. 


2Miksajte

U posebnoj posudi, srednje veličine, miksajte žumanjke i ostatak šećera dok ne dobijete pjenastu smjesu. 


3Umiješajte smjesu s kvascem

U žumanjke umiješajte smjesu s kvascem i ostatak brašna, zatim miksajte dok tijesto ne postane prozračno. 


4Promiješajte

Dodajte kandiranu koricu naranče i otopljeni maslac, koji dodajte žlicu po žlicu, pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.   


5Premažite kalup

Maslacem ili uljem premažite kalup za kuglof te ga posipajte krušnim mrvicama.


6Pecite

Tijesto prebacite u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva otprilike 30 minuta. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.