Bublanina

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Bublanina by youtube
Bublanina by Shutterstock Shutterstock
Za ovaj najobičniji, ali zato savršeni žuti biskvit s voćem, zaslužni su Česi. Idealan je za lijene nedjelje te uz kavu ili čaj. Možete koristiti maline, višnje, trešnje ili jagode kao osvježavajući dodatak ovom kolaču.

Sastojci

Broj porcija
8
4jaja
200 gšećera
100 mlulja
200 gglatkog brašna
500 gvoća po izboru
10 gpraška za pecivo
12 gvanilin šećera

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Sjedinite jaja i šećer te miješajte dok smjesa ne postane svijetla i prozračna.


2Miješajte

Postepeno dolijevajte ulje, zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.


3Pecite

Izlijte smjesu u namašćeni i pobrašnjeni pekač. Voće lagano umiješajte u brašno te ga rasporedite po površini smjese. Kolač ubacite u zagrijanu pećnicu te ga pecite 30 minuta dok ne porumeni.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.