Salchipapas

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Salchipapas by Shutterstock Shutterstock
Salchipapas je tradicionalna peruanska ulična hrana koja se sastoji od prženih krumpirića, goveđih kobasica, najčešće hrenovki narezanih na koluteve koje se prže, a zatim pomiješaju s krumpirićima. Najčešće se poslužuju s umacima poput majoneze, kečapa, senfa, čili umaka ili umaka od maslina.

Sastojci

Broj porcija
2
1veći krumpir
Ulje, za prženje
Sol po ukusu
1goveđa kobasica (može pileća ili svinjska, po izboru)
Kečap
Senf
Slatko ljuti umak
Majoneza
Peršin (nasjeckan, za posipati)

Priprema

1Ispržite krumpir

Krumpir ogulite, narežite na štapiće, zatim ga, u vrućem ulju i na jakoj vatri, ispržite. Obložite tanjur papirnatim ručnikom te na njega vadite pržene krumpiriće. Posolite.


2Narežite kobasice

Kobasicu narežite na kriške, zatim ju popržite na žličici ulja dok ne bude zlatna i hrskava.


3Dodajte pržene krumpiriće

U tavu s kobasicom dodajte i pržene krumpiriće.


4Poslužite

Poslužite dok je jelo još toplo s ketchupom, majonezom, senfom i slatko ljutim umakom. Nasjeckajte peršin te pospite po jelu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.